Ten deser to po prostu bajka, rozpływa się w ustach i można go jeść do woli, no prawie. Ciastka owsiane, krem z mleka kokosowego i miodu a do tego masa orzechowo-daktylowa i banany. Takie cudo dostaliśmy od @a_sad07
Składniki:
- puszka schłodzonego mleka kokosowego
- 100 g daktyli
- 3 łyżki masła orzechowego
- ulubione ciastka owsiane
- banan
- 2 łyżki miodu / syropu klonowego
Przygotowanie:
Daktyle zalać wrzątkiem i zostawić na 10 minut, aby zmiękły. Następnie zmiksować z masłem orzechowym aż powstanie gęsta masa. Stałą część schłodzonego mleka kokosowego ubić z miodem lub syropem klonowym. Przygotować 3 szklaneczki. Na spód wyłożyć masę daktylowo – orzechową na to kolejno pokruszone ciastka owsiane, ubite mleko kokosowe i pokrojonego w plasterki banana. Składniki układać naprzemiennie aż się skończą przed podaniem schłodzić.