Proponujemy potrójne szaleństwo – czekoladki kokosowe, bounty i orzechowe – przepis mamy od Angeliki, która przygotowała takie cudeńka.
Czekoladki kokosowe
- 2 łyżki masła kokosowego
- 2 łyżki mąki kokosowej
- łyżeczka miodu
- łyżeczka wiórek kokosowych
Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy i napełniamy silikonową formę masą.
Czekoladki Bounty:
- Wersja podstawowa czekoladek kokosowych z polewą czekoladową
Czekoladki orzechowe:
- łyżka masła kokosowego
- 2 łyżki masła orzechowego
- pokruszone orzeszki ziemne
- można dodać łyżeczkę miodu (jeśli wolicie słodsze)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy, wypełniamy masą do połowy foremki wsypujemy orzeszki i dopełnimy resztą masy orzechowej. Wypełnioną formę wkładamy do zamrażarki do ściśnięcia masy około 15 min, roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej, zmrożone czekoladki polewamy czekoladą według uznania i gotowe.