Czekoladki w trzech wersjach

czekoladki blog

Proponujemy potrójne szaleństwo – czekoladki kokosowe, bounty i orzechowe – przepis mamy od Angeliki, która przygotowała takie cudeńka.

Czekoladki kokosowe

  • 2 łyżki masła kokosowego
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka wiórek kokosowych

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszamy i napełniamy silikonową formę masą.

Czekoladki Bounty:

  • Wersja podstawowa czekoladek kokosowych z polewą czekoladową

Czekoladki orzechowe:

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszamy, wypełniamy masą do połowy foremki wsypujemy orzeszki i dopełnimy resztą masy orzechowej. Wypełnioną formę wkładamy do zamrażarki do ściśnięcia masy około 15 min, roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej, zmrożone czekoladki polewamy czekoladą według uznania i gotowe.

Leave A Comment

Cart