Najbardziej kolorowe przepisy dostajemy od @cinnamonandberries możecie zobaczyć na prowadzonym przez nią Instagramie. Oto przepis na pyszne, karmelowe babeczki – w wersji mrożonej, idealne na każdą okazję!
Składniki:
- 70 g dowolnego masła orzechowego (może być np. z nerkowca)
- 70 g zmielonych płatków kokosa
- 1 paczka bez cukrowego budyniu o smaku karmelowym
Przygotowanie:
Do dużej miski wrzucamy zmielone płatki kokosa i masło orzechowe. Łączymy składniki tak aby powstała spójna masa. Przygotowujemy 4 silikonowe foremki do babeczek i wkładamy do nich masę. Ugniatamy lekko widelcem. Przygotowujemy budyń według instrukcji na opakowaniu i czekamy aż ostygnie. Każdą babeczkę wypełniamy budyniem aż po samą górę – 2 warstwa. Babeczki wstawiamy na 2 godziny do zamrażalnika.
Gotowe! Smacznego!