Taki sycący i zdrowy posiłek składający się z sałaty, ulubionych warzyw (mogą być pomidory, ogórki, oliwki, liście szpinaku i co komu przyjdzie do głowy i do żołądka :)), twarożku, łososia oraz gofrów marchewkowych przygotowała Asia, którą znajdziecie na Instagramie i jej inne pyszne przepisy. Całość posypała orzechami i polała naszą tahini :), po którą zapraszamy do sklepu.
Składniki:
- jedna mała obrana i pokrojona marchew
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- łyżka mąki z siemienia lnianego
- łyżka oleju kokosowego
- woda
- jajko
Przygotowanie:
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze do uzyskania średnio gęstej konsystencji, ciasto wykładamy na silikonową formę w kształcie gofrów i pieczemy w temp. 180°C przez ok 20 min i już 🙂 🙂
Są przepyszne, miękkie w środku i lekko chrupiące z zewnątrz. Polecamy!!!