Pudding z pastą orzechową “Słony karmel”

Pudding ze słonym Karmelem - Planta Food

Składniki:

  • 130 g białej fasoli (waga ugotowanej)
  • 150 ml mleka roślinnego (użyłam migdałowego)
  • 2 łyżki erytrytol lub innego
  • słodzidła (do smaku)
  • 30 g (3 łyżki) budyniu waniliowego w proszku +odrobina mleka do rozmieszania
  • hojna łyżka masła orzechowego słony karmel
  • maliny lub inne owoce do „nadziania”

Przygotowanie:

Fasolę blendujemy z mlekiem i słodzidłem. Przelewamy do garna i podgrzewamy. Budyń mieszamy z odrobiną mleka i dodajemy do garna. Gotujemy, mieszając, aż masa będzie gęsta. Dodajemy masło i mieszamy.
1/2 puddingu przelewamy do miseczki. Nakładamy porcję owoców. Przykrywamy resztą kremu. Studzimy. Schładzamy w lodówce. Podajemy z owocami i jogurtem kokosowym

Przepis od @idainhappyland z użyciem naszej nowej pasty orzechowej, które skradło Jej serce….w 110% .

Leave A Comment

Cart